Nagellak

Hallo allemaal!

Ik weet niet of het jullie ooit al eens is opgevallen, maar iedereen met een beetje neus ruikt zo dat nagellak stinkt. Voor wie zijn neus in dit artikel wil steken: good luck!

Iedereen heeft het wel: nagellak. In alle vrolijke kleurtjes van de regenboog of juist andere kleuren die beter bij je passen. We zijn het er (bijna) allemaal over eens dat nagellak toch echt onmisbaar is. 

En ook iedereen heeft er wel eens van gehoord dat nagellak slecht is vanwege allerlei stoffen die erin zouden zitten. De meesten van ons hebben wel eens van de Big 3 gehoord, maar er echt bij stil staan doen we niet.

Daarom zal ik jullie in deze blogpost gaan uitleggen waarom het toch belangrijk is om een beetje research naar je nagellakjes te doen. Iedereen wil gezond oud worden, toch?

DBP (Dibutylftalaat)

Een gevaarlijke stof met een lastige naam. Deze stof zorgt ervoor dat als je je lak netjes op je nagels hebt zitten, je nagels niet direct scheuren. 

Het is een weekmaker die kleurloos is en een stroperige substantie heeft.

De stof is niet goed voor je omdat het een negatieve invloed heeft op de voortplanting en hormonen. Het kan de hormoonspiegels beïnvloeden en daardoor verstoringen veroorzaken. 

Dit klinkt al niet al te best… Wacht maar tot je de rest gelezen hebt!

Tolueen

Deze gevaarlijke stof zorgt ervoor dat je nagellak vloeibaar blijft en makkelijk smeerbaar is, zodat jij fijn verder kunt lakken.

Tolueen is een verdunningsmiddel en tevens een neurotoxine.

Dit betekent dat deze stof het zenuwstelsel aantast, waardoor er gedrags en spraakproblemen kunnen ontstaan. Dan heb ik nog niet gerept over geheugenproblemen, prikkelbaarheid en vermoeidheid. Ook kan deze stof dwars door de placenta heen waardoor het heel veel schade aan kan richten voor het ongeboren kindje.

Dit is nog niet alles…

Formaldehyde

Deze stof zorgt voor het hard en stevig worden van de nagel. Deze vind je dan ook vaak in nagelverharders.

Het is een kleurloos en uiterst giftig gas met een sterke vieze geur. 

Formaldehyde veroorzaakt ademhalingsproblemen, astma en is kankerverwekkend.  Deze stof kom je tegen in rook: en er wordt niet voor niets gezegd dat roken dodelijk is. Op deze sigarettenverpakkingen wordt er zelfs voor gewaarschuwd!

Op internet valt van veel lakjes te vinden of er de big 3 inzitten of niet. Er zijn zelfs lakjes die vrij zijn van de Big 7. Daarom kunnen jullie vanavond toch nog met een redelijk gerust hart gaan slapen.

Laat het me weten als jullie het interessant vinden als ik voor jullie daarover ook nog een artikel schrijf!
MaBeautility

Advertenties

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s