Project Pan

Hallo allemaal! Vele uren spendeer ik elke dag aan het kijken van beauty video’s op youtube. Ik bedoel maar: wie niet? En toen kwam ik dus het initiatief ‘Project Pan‘ tegen en dit trok heel erg mijn aandacht en absoluut ook die van jou…

Maar weinig mensen kennen het fenomeen van de pan raken in een make-up product. De pan raken wil zeggen dat je de bodem van een product kunt zien. Bijvoorbeeld dat je door het veelvuldige gebruik van een oogschaduw je de zilveren bodem ziet. Je bent dan goed bezig, want je hebt een product dan ook daadwerkelijk gebruikt.

En zeg nou zelf: bij hoe weinig producten heb jij daadwerkelijk de bodem geraakt? Ik…om eerlijk te zijn geen één. Wat echt best wel erg is, want toch komt net nog even dat andere oogschaduw paletje in huis. Mijn make-up stash is dan wel niet uit de hand gelopen, maar toch zou ik bewuster met bepaalde producten om kunnen gaan.

Daarnaast is het zo dat wanneer je een product helemaal opgebruikt je het waarschijnlijk ook heel erg mooi en of fijn vind. Bij Project Pan is dit geen noodzaak. Het gaat erom DAT je de producten opgebruikt. Bij vele bekende Amerikaanse make-up guru’s is dit een heuze hype geworden.

De beautyfanaten stellen zichzelf maandelijkse doelen waar ze zich aan moeten houden, vaak in combinatie met een no buy periode.

Maar meestal wordt het zover doorgetrokken dat ze een heel oogschaduwpallet in één maand op willen gebruiken. Echt economisch is dit dus ook weer niet en daarnaast wordt make-up dan meer een verplichting dan een hobby en ben je vrij beperkt in je artistieke vrijheid.

Nog een belangrijk punt waarom ik niet helemaal 100% achter Project Pan sta, is omdat de meeste make-up artiesten opeens zoveel poeder aanbrengen om het product op te maken dat de uitendelijke look er niet mooier op wordt.

Wél vind ik dat we allemaal een beetje bewuster met onze make-up om zouden kunnen gaan. Ik heb het jullie misschien nog nooit verteld, maar ik ben echt wel milieubewust. Ik ben niet heilig of zo (haha..) maar ik denk er wel vaak over na. Daarom zal ik nog eens een blogpost schrijven op welke manier wij beautyfanaten het milieu toch een handje kunnen helpen!

Wat is jouw mening over Project Pan?

Xoxo

MaBeautility

Advertenties

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s