In het licht | Beautyblogger zijn

Hallo allemaal! Op deze stormachtige avond heb ik een interessant artikel voor jullie klaarstaan. Namelijk hoe ik tegen het bloggen over beauty aankijk en of er obstakels zijn. Natuurlijk worden ook de voordelen uitgelicht…

Al meer dan een jaar blog ik. En als ik goed nadenk blog ik daarvan zo’n driekwart over beauty. Simpelweg omdat het onderwerp me zo interesseert en ik het zo leuk vind om artikeltjes te schrijven, foto’s te maken, plaatjes uit te zoeken en noem maar op. Maar:

  • Wat vind ik van beautybloggers in het algemeen?

Om eerlijk te zijn is mijn mening een beetje verdeeld. Sommige beautybloggers maken ooglooks en hebben ook daadwerkelijk een verhaal te vertellen (zoals ik 😇). Nee grapje: zoals Lottelovesbeauty en VeraCamilla. Zij schrijven regelmatig over make-up en beauty en zijn erg actief op danwel youtube danwel hun blog.

Daartegenover heb je de semi-beautybloggers die ik wat minder vind. Zij schrijven vrijwel nooit beautygerelateerde artikelen, maar claimen er toch echt een te zijn. En wanéér je dan een beauty artikel krijgt zoals een review, dan maken ze er geen look mee, maar swatchen ze enkel wat product op hun arm. Zo kun je toch niet zien of de kleuren je staan? *Verbeter me maar in de comments als ik fout zit! Dit is enkel mijn mening en no offense!

  • Hoeveel tijd en moeite gaat er in een beautyblog zitten?

Nou, een hele boel moeite en zeeën van tijd. Gemiddeld ben ik zo’n uur per dag kwijt aan het schrijven van blogs, editten van foto’s en banners maken. Yup! Heel wat dus en ik heb dat er ook echt wel voor over. Wel vereist het goed plannen, alhoewel dat in de zomervakantie zoals nu af en toe de mist in kan gaan…

  • Wat heeft beautyblogger zijn mij opgeleverd?

Tot nu toe vrij weinig eigenlijk. In materialistische zin dan, want op het vlak van schrijfstijl en creativiteit heeft het me al wél heel veel opgeleverd. Zo merk ik dat ik beter ben geworden in intro’s schrijven (ze zijn niet meer één zin). Daarnaast heb ik ook hele aardige mensen ontmoet en ontvang ik regelmatig aardige mailtjes van jullie met vragen over bloggen!

  • Wat vind je het vervelendste aan beautyblogger zijn?

Eigenlijk sommige comments die ik krijg. Van die comments:

Hee, klik ff op deze link:

“———–.com”. Doei

En dan denk ik echt van hoezo? Ten eerste is die persoon heel onbeleefd en ten tweede ga ik je daardoor echt niet helpen hoor!

Een aantal van jullie hebben in de loop der tijd persoonlijk advies gekregen doordat ze het aardig hebben gevraagd: ik ben de beroerdste niet!

Verder vind ik jullie comments ge-wel-dig! Love you!

  • Hoe kom je aan inspiratie?

Eigenlijk gaat het bij mij allemaal vrij natuurlijk. Ik zit altijd boordevol ideeën, teveel om allemaal uit te werken zelfs. Zo heb ik laatst alle ideeën eens opgeschreven en zonder herhaling (en dus een deel twee etc.) zou ik er al drie maanden mee bezig zijn! Zo wil ik nog reviews schrijven, een sieraden stash met armbanden maken, wat over sport schrijven, bulletjournallen, ooglooks maken, make-up challenges doen, over hypes schrijven en nog een aantal geweldige ideeën die ik voor jullie in petto heb maar nog niet ga verklappen omdat ze té leuk zijn en ik mijn idee nog heel even exclusief wil houden :).

  • Heb je al eens te maken gehad met plagiaat?

Ikzelf doe niet aan plagiaat maar anderen soms wel. Ik heb het wel eens meegemaakt dat ik een blogpost schreef en een soortgelijke variant de daaropvolgende dagen regelmatig voorbij heb zien komen. Ik beschouw dat als een compliment en ben er reuze blij mee! Zo heb ik namelijk anderen geïnfluenced! Cool!

  • Ga je nog lang door met het bloggen over beauty?

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang, geloof mij maar. En als vanzelfsprekend zal de qualiteit ook steeds beter worden. Dat beloof ik! De foto’s zullen in de toekomst ook nog verbeteren, maar niet nu. Nu focus ik me vooral op de content zodat ik echt wat opgebouwd heb. Dit ‘portfolio’ kan handig zijn mocht een merk je benaderen voor een samenwerking.

  • Ben je al klaar voor een samenwerking?

Een soort van. Op dit moment is mijn blog nog niet professioneel genoeg om goed materiaal te leveren voor een samenwerking. Maar zoals ik al zei gaat daar in de toekomst zeker nog verandering in komen.

Als jullie nog meer vragen hebben die ik nog niet beantwoord heb kun je ze gerust stellen in de reacties en ik voeg de vragen met alle liefde toe aan deze blogpost

Xoxo

MaBeautility

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s