Blogmas #3

Hallo allemaal! Er is één ding naast make-up waar ik helemaal dol op ben. En dat ding is… *trommelgeroffel*… ballet! Ballet is zo mogelijk een van de leukste dingen die er bestaat, naar mijn mening 😊. Daarom heb ik een nieuwe blogmas blogpost voor jullie klaarstaan waarin ik wat vertel over mijn favoriete schoentjes: spitzen!

Ik doe al tien jaar aan ballet, dat is dus meer dan de helft van mijn leven. Omdat ik al zo lang aan dansen doe, heb ik het voorrecht om op spitzen te dansen. Spitzen zijn geen gewone schoentjes, je danst er namelijk mee op de puntjes van je tenen. Vaak wordt er dan ook aan mij gevraagd of dat niet super pijnlijk is, maar dat is het niet. Toegegeven, je voeten kunnen vaak in de kramp schieten, maar dat is het allemaal waard toch?

Natuurlijk draag ik wel gewoon teenbeschermers in mijn spitzen. Deze geven demping en beschermen mijn voeten. Ik geef er persoonlijk de voorkeur aan om mijn teenbeschermers over mijn panty heen aan te trekken. Het merendeel van de leeftijdsgenoten met wie ik samen dans denkt daar anders over… Die hebben het liever onder de panty. Naast een panty draag ik ook een balletpakje, een broekje, een vestje en beenwarmers.

Ballet vind ik zo leuk omdat muziek, dans en een klein beetje theater samenkomen. Bij ballet dansen wij echt niet alleen maar op pianomuziek hoor! Vaak gebruiken wij gewoon de populaire popliedjes die jij ook gewoon luistert. Op dit moment ben ik met mijn tweede paar spitzen bezig. De eerste waren helemaal versleten na een aantal jaar en dus moest ik noodgedwongen afstand doen van mijn lievelingsdansschoentjes. Ze geven geen steun meer aan mijn voeten, maar wanneer ik ze af en toe nog eens aantrek zitten ze als pantoffeltjes.

Hier zal ik jullie een foto laten zien van mijn nieuwe spitzen. De oude spitzen zal ik nog wel eens laten zien in een blogpost waarin ik uitleg hoe je kunt ontdekken of jouw spitzen het loodje hebben gelegd. Ik weet dat deze blogpost niet erg beauty gerelateerd is, maar met blogmas heb ik letterlijk het beste excuus ever. Laat het me overigens ook nog heel even weten of je vaker blogposts over ballet zou willen lezen. Zo zou ik voor kunnen doen op foto’s met welke stretches je binnen een paar weken al een stuk leniger wordt!

~Houd jij van dans? En vooral: welke soort? Let me know!

XOXO

MaBeautility

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s