10 tips voor een betere make-up stash

Hallo allemaal!

Jullie herkennen je vast wel in een van de onderstaande drie types:
1) Een te volle make-up stash; je lades gaan niet meer dicht šŸ˜¦
2) Een lege make-up stash; niks werkte en toen was er de prullenbak…
3) Een make-up stash waar je niet blij mee bent; wat een goedkope troep!

En toen was ik er… (MaBeautility) en ik kom met een oplossing! Nou ja, ik kom met tien suggesties om blij te worden van je eigen stash. Het kost tijd om er helemaal gelukkig van te worden, maar uiteindelijk zal het de moeite waard zijn!

closeup photo of analog watch

  1. Gooi alle make-up weg waar je niet helemaal meer blij van wordt. Wees streng voor jezelf. Wanneer je deze make-up bewaard, loop je het risico make-up niet meer leuk te vinden. Dit door onder andere slecht pigment of een nare geur.
  2. Gooi alle make-up weg die over de datum is. Hier ga je toch niets meer mee doen. En enkel bewaren omdat je dit palette zogenaamd niet kunt missen is onzin! Jij bent meer waard dan oude make-up: je gaat straks shoppen!
  3. Deel je make-up producten op in verschillende categorieƫn. Hierdoor creƫer je overzicht en weet je wat je straks of later nog bij wilt kopen en wat je absoluut niet meer nodig hebt.
  4. Zorg ervoor dat je je make-up producten opbergt op een plaats waar er genoeg ruimte is. Je kunt de Alexkast van IKEA gebruiken, maar zorg ervoor dat je palettes zo min mogelijk stapelt en al helemaal niet achterin neerlegt. Het is erg lastig om dan bij je palettes te komen en je zult ze niet meer pakken.
  5. Maak een limietenlijst. Dit is een lijst van een maximaal aantal dat je van bepaalde producten mag hebben. Door een grens te stellen, denk je beter na over je aankopen en kun je meer aandacht schenken aan de palettes die je fijn vindt. Daarnaast heb je een beter overzicht over wat je hebt en word je creatiever. Je ‘moet’ namelijk gebruiken wat je hebt!
  6. Maak een lijst met make-up producten die je absoluut wilt hebben. Dit kunnen nu high-end producten zijn, omdat je niet twintig goedkope palettes koopt. Je zult dan veel meer genieten van je make-up, omdat de kwaliteit simpelweg beter is.
  7. Maak je make-up hoek of je make-up kast regelmatig schoon. Het is veel fijner om een schone plek te hebben, dan telkens vies te worden in de ochtend wanneer je make-up op doet.
  8. Houd je ogen open voor aanbiedingen. Op deze manier bespaar je op je make-up en kun je uiteindelijk betere producten aanschaffen.
  9. Zorg ervoor dat je alleen producten hebt en koopt die je aanspreken en je dus ook echt gebruikt. Wanneer je alleen maar nude looks draagt, koop dan niet vier gekleurde palettes, maar beperk het tot Ć©Ć©n gekleurd palette waar je heel blij van wordt.
  10. Gebruik je producten. Wanneer je ze niet gebruikt, raken ze in de vergetelheid. Maak de leukste looks en draag iets waar je je fijn bij voelt. Nooit geweten dat een make-up stash zo’n upgrade kon ondergaan!

makeup palette

*Disclaimer: er is niets mis met budgetproducten, maar probeer jezelf af en toe te trakteren op iets extra’s wanneer dit mogelijk is. Je wordt er namelijk heel blij van. Ikzelf word heel blij van YouTube video’s waarin mensen de pan raken. Dan weet ik dat een product geliefd was.

XOXO,

MaBeautility

Advertentie

Een gedachte over “10 tips voor een betere make-up stash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s