Kerstlook

Hallo allemaal! Welkom terug bij weer een nieuwe blogpost! Vandaag heb ik een creatieve Kerstlook gemaakt. Op mijn linker oog heb ik een zuurstok nagemaakt en op mijn rechter oog een kerstboompje met paarse en gouden kerstballetjes en een gouden inner corner highlight als piek. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees dan gauw verder…

Candy cane look

We weten allemaal wel hoe een zuurstok eruit ziet: rood met witte streepjes erin. De rood die wordt gebruikt is meestal een heldere, warmere rood, terwijl de wit meestal wat ijziger van kleur is:

Foto door Kristina Paukshtite op Pexels.com : candy cane

Om de look te maken, heb ik drie oogschaduwpalettes gebruikt. Blood sugar, Blue blood en The ultimate chrome collection. Blue blood en Blood sugar zijn palettes van Jeffree Star Cosmetics en The ultimate chrome collection palette is van Catrice. Per ooglook laat ik het eindresultaat zien met een uitleg van hoe ik de look heb gemaakt met welke kleuren oogschaduw.

Om een egale basis te maken, heb ik een laagje concealerstick aangebracht over mijn donkere kringen en dit een beetje uitgeblend naar onder mijn oog. Vervolgens heb ik de concealer geset met de shade Wealthy die ik ook heb aangebracht onder mijn wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen heb ik ingevuld met Celerbrity Skin. Daarna heb ik de concealerstick aangebracht over mijn gehele bewegende ooglid en in de arcadeboog. Met Cherry Soda heb ik verticale streepjes op de plakkerige concealer gestempeld die de bolling van mijn oog lichtelijk volgen. Deze strepen heb ik van mijn wimperrand tot aan de hoogste plek in de arcadeboog aangebracht waar de concealer zat. De witte streepjes die ik daarna heb ingevuld komen uit het Catrice palette en heeft geen naam, maar er staat light opgedrukt. Het is de meest ijzige witte shimmer in het palette. Om de hardere rand tussen de strepen en de ruimte onder mijn wenkbrauwen wat zachter te maken, heb ik deze rand heel zachtjes geblend met Sugarcane. Op de onderste wimperrand heb ik met een wacht steviger makeupkwastje Celebrity Skin aangebracht. In de inner corner is de roze-witte shimmer uit het Catrice palette aangebracht, nadat ik Cullinan die ik daarvoor had aangebracht te niet-roze vond. Onder mijn wenkbrauw heb ik toen nog een highlighter van Wet ’n Wild aangebracht die een glitterige zachtroze shimmer heeft. Om de look af te maken heb ik een bruine mascara aangebracht.

Tussenresultaat ooglook:

De gebruikte shades:

Kerstboom look

Nadat ik klaar was met mijn linker oog, was het tijd om iets leuks met mijn rechter oog te doen. Aangezien ik al een tijdje geen groene shimmers meer had gebruikt, besloot ik dat het tijd werd voor een kerstboom met glitterballen erin. Omdat het ooglid eigenlijk een liggend rechthoek is om mee te werken, kantelde ik de kerstboom 90 graden naar links. Op deze manier zat de piek in mijn inner corner en de stam buiten mijn bewegend ooglid.

Bij deze ooglook heb ik gebruik gemaakt van drie oogschaduwpalettes. Voornamelijk Blue blood en The ultimate chromes collection en voor het blenden van de takjes van de kerstboom Blood sugar. Ik geef weer een uitleg per kleur die ik heb gebruikt en laat onder het tussenresultaat en eindresultaat de gebruikte shades zien. Zoals te zien is, ging de candy cane ooglook beter dan de kerstboom ooglook. Het ging er vooral om dat ik mezelf wilde uitdagen om een lastigere vorm te proberen.

Om een egale basis te maken, heb ik een laagje concealerstick aangebracht over mijn donkere kringen en dit een beetje uitgeblend naar onder mijn oog. Vervolgens heb ik de concealer geset met de shade Wealthy die ik ook heb aangebracht onder mijn wenkbrauwen. Mijn wenkbrauwen heb ik ingevuld met Celerbrity Skin. Daarna heb ik de concealerstick aangebracht over mijn gehele bewegende ooglid en in de arcadeboog waarbij ik kleine driehoekjes heb gecreëerd in het bovenste deel van de arcadeboog. Vervolgens heb ik met de concealerstick een klein vierkantje aan buiten mijn outer corner getekend. Dit vierkantje had ik in eerste instantie opgevuld met Sculpt van Catrice maar uiteindelijk wat donkerder gemaakt met Donor. De kerstboomvorm begon ik op te vullen met Entitled waarbij ik tussen de takjes door een beetje ruimte over liet. Hierdoor ontstond alsnog een heel subtiel streepjespatroon. De opengelaten delen vulde ik op met de lichtgroene shimmer van Catrice. De inner corner vulde ik op met de geel-gouden shimmer van Catrice. Met de matte groen, Flourishing, ging ik heel lichtjes over de randen van de kerstboom in de crease. Om de kerstboomdriehoekjes wat beter te blenden en wat zachter te doen lijken, blendde ik de randjes uit met Sugarcane. Met Donor bracht ik wat gouden kerstballetjes in de boom aan door deze glitter er op te drukken. Voor de balletjes aan de takjes van de boom, wilde ik een opvallendere kleur gebruiken. Mijn oog viel meteen op Root Canal en ook deze kleur bracht ik met een klein kwastje met een ronddraaiende, drukkende beweging aan. Tot slot accentueerde ik de lower lashline door wat Celebrity Skin aan te brengen en bracht ik als kers op de taart blauwe mascara op mijn bovenste wimpers aan.

Tussenresultaat ooglook:

Gebruikte shades:

Dankjewel voor het lezen van deze post! Ik wens je een fijne Kerst en jaarwisseling toe. Op dat het komende jaar veel geluk en mooie dingen mag brengen! Vergeet niet deze post een sterretje te geven, dan maak je mijn dag :).

XOXO,

Mabeautility

Waardering: 5 uit 5.
Advertentie

3 gedachten over “Kerstlook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s