Make-up Monday #2

Hallo allemaal!

In deze make-up monday ga ik jullie uitleggen waarom het zo belangrijk is om zonnebrand onder je make-up aan te brengen.

De zon is een gloeiende bol die straling uitzendt. Namelijk UVA, UVB en UVC. De meeste mensen hebben nog nooit van UVC gehoord. Deze straling is ook niet schadelijk voor de mens.

De zon zendt een ultraviolette straling uit. Even in de zon liggen is fijn en even buiten lopen in het zonnetje kan toch geen kwaad? Tot op zekere hoogte niet, alleen is het zo dat wanneer je in de zon kijkt je ogen beschadigd raken. Dit wil niet zeggen dat je meteen blind wordt, maar het is verre van goed. Een zonnebril is prima ter bescherming van de ogen.

Maar nu komt het echt belangrijke stuk. Een zonnebril is hip en stoer en wordt er al snel bijgepakt. Zonnecrème wordt echter snel ‘vergeten’. 

Om weer even terug te komen op de ultraviolette straling. Er zijn drie varianten van deze onzichtbare straling. Elk van deze varianten heeft een andere golflengte. Dit betekent dat ze elk afzonderlijk ook weer andere schade aan de huid aanbrengen.

UVA: Deze straling dringt het diepste in je huid door. Het zorgt voor veroudering van de cellen en de rimpels die je van te veel zonnen krijgt.

UVB: Deze straling zorgt voor het verbranden. Je moet hier verbranden erg letterlijk nemen. Je kunt écht verbranden door te lang in de zon te liggen. Dit levert schade aan je huid en dus aan de huidcellen.

UVC: Deze derde en laatste straling die door de zon wordt uitgezonden wordt uitgefilterd door de ozonlaag. Hier hebben wij mensen dus gelukkig geen last van!

Zowel UVA als UVB kunnen huidkanker veroorzaken. 

De zon is niet altijd even fel, dus ook met het tijdstip waarop je naar buiten gaat kun je al huidschade beperken. Bijvoorbeeld:

 • De middag
 • In de zomer
 • Bij een hoge stand van de zon
 • Weersomstandigheden
 • Weerkaatsing van de zon op tegels of water

   Door UV straling maakt onze huid pigment aan om bruin te worden. Alleen is dit niet voor het mooie kleurtje. Op deze manier probeert je lichaam je huid te beschermen tegen de zon!

   Een beetje zon is wel gezond, maar denk aan de zonnebrandcrème. Een jonge mooie gezonde huid is de perfecte basis voor make-up!

   Wisten jullie dit al?

   MaBeautility

   4 Comments

   Geef een reactie

   Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

   WordPress.com logo

   Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

   Google photo

   Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

   Twitter-afbeelding

   Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

   Facebook foto

   Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

   Verbinden met %s